اگر ترامپ غلط اضافی کند!
اگر ترامپ غلط اضافی کند!
ابرقدرت‌های سنتی دنیا، با اتکا به سلاح‌های فوق‌مدرن، دهه‌هاست که قبل از آغاز عملیات نظامی و جنگ متعارف علیه کشور حریف، مقدمات عقب‌نشینی، وادادگی و نهایتاً باج‌دهی حریف را با تهدیدها و ارعاب رسانه‌ای و طراحی جنگ نرم فراهم کرده و بدون شلیک حتی یک گلوله به پیروزی می‌رسند!

 

دکتر هادی ابراهیمی کیاپی، دانشیار علوم سیاسی دانشگاه 

ابرقدرت‌های سنتی دنیا، با اتکا به سلاح‌های فوق‌مدرن، دهه‌هاست که قبل از آغاز عملیات نظامی و جنگ متعارف علیه کشور حریف، مقدمات عقب‌نشینی، وادادگی و نهایتاً باج‌دهی حریف را با تهدیدها و ارعاب رسانه‌ای و طراحی جنگ نرم فراهم کرده و بدون شلیک حتی یک گلوله به پیروزی می‌رسند!

اگر هم در جنگ نرم، هدف حاصل نشود، با توجه به تغییراتی که در درازمدت اتفاق می‌افتد(مانند تغییر باورها، عادت‌ها، اراده‌ها، مواضع، ذائقه‌ها، ادبیات، استراتژی‌ها، رویکردها، تعاریف و مبانی محاسبات)،عملاً جنگ گرم یا همان عملیات نظامی را در مدت زمانی اندک انجام داده و جشن پیروزی می‌گیرند!

اما این قاعده در خصوص نظام جمهوری اسلامی ایران که در میان تمامی کشورها، قوی‌ترین حمایت مردمی یا همان سرمایه اجتماعی را برخوردار بوده و به‌اعتبار اعجاز حضور چند میلیون نفری در یوم‌الله ۲۲ دی ۱۴۰۴، عملاً استراتژی شکست‌ناپذیری را به نمایش گذاشته، صدق نمی‌کند!

تهدیدات ترامپ علیه رهبری و ایران عزیز، پوشالی‌ترین تهدیداتی هستند که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا امروز شاهد آن بوده‌ایم!ترامپی که در جنگ ۱۲ روزه، وقتی مشت آهنین نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، اتحاد فولادین ملت بزرگ ایران و نیز رهبری‌های اعجازآفرین مقام معظم رهبری را ملاحظه کرد، علیرغم شعار قبلی‌اش مبنی بر تسلیم بی‌قید و شرط ایران، در موضعی ذلیلانه و از طریق رسانه‌ها و واسطه‌گری کشورهایی مانند قطر، خواهان آتش‌بس شده و بر آن اصرار ورزید، نمی‌تواند پشت این تهدیدها دوام بیاورد و فرار را بر قرار ترجیح ندهد!

ترامپی که شکست مفتضحانه عملیات ارتش آمریکا در طبس را در پرونده منطقه‌ای خود دارد؛ ترامپی که عملیات‌های انتقامی ما را در عین‌الاسد عراق و‌العدید قطر به عینه مشاهده کرده؛ ترامپی که قدرت مانور و عملیاتی شدن موشک‌ها و پهپادهای ما را در جنگ ۱۲ روزه و در رزمایش‌های مشترک سپاه و ارتش دیده، نمی‌تواند هارت‌و‌پورت فرا رسانه‌ای‌اش را ادامه دهد و ایرانی را از ناوهایش بترساند؛ ایرانی که بارها در مقابل اراده بسیجی‌اش کم آورده و تن به مصالحه داده بود!

ترامپ هم در میدان عمل و هم در پیشینه مقابله‌های متقابل گذشته به‌وضوح نشان داده که سیاستش همواره قابل تغییر بوده و در برابر قدرت‌های واقعیِ مردم‌پایه و تکنولوژی‌محور، کم آورده است و می‌داند جنگ با ایران، جنگ بقای آمریکاست و هرگز جنگ دو سر برد برایش نخواهد بود!

ترامپ مطمئن شده است که ایران برای مقابله همه‌جانبه و با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های کلاسیک و غیرکلاسیک نظامی‌اش مصمم است و تمام انواع جنگ‌ها را مستنداً تمرین کرده است. همچنین، با توجه به فیلم‌های منتشره در فضای مجازی، ایران بر همه اهداف اعم از ناوها، پایگاه‌ها، هواپیماها و تمامیت اسرائیل، آمادگی فوق‌العاده‌ای در مراکز مختلف نظامی خود دارد و اشرافیت اطلاعاتی، امنیتی و آماری ایران حیرت‌انگیز است!

ترامپ، نقطه ضعف بزرگی به نام اسرائیل در این منطقه دارد که در عملیات‌های «وعده صادق ۱، ۲ و ۳» و عملیات‌های انتقامی جنگ ۱۲ روزه به وضوح نشان داده شد که موشک‌های ایران چقدر برای اسرائیل مهلک بوده و هیچ راه گریزی هم ندارد!

نقطه ضعف دوم ترامپ همین پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه هستند که ثابت شده علیرغم ادعای تهدیدکنندگی، قطعاً در قبال ایران، قابلیت تهدیدشوندگی بسیار بالایی دارند و در هر لحظه می‌توانند آماج موشک‌های رادارگریز، نقطه‌زن، فراصوت، دوربرد و غیره قرار گرفته و ارتش پوشالی‌اش زمین‌گیر شوند!

سومین نقطه ضعف آمریکا این است که علیرغم دوری مسافت ایران و آمریکا، عملاً دسترسی عملیاتی ایران نسبت به آمریکا بالا رفته و همان‌طور که خودشان هم پیام را دریافت کرده‌اند، نمی‌توانند از ناوهایشان حفاظت به عمل آورند!نقطه ضعف چهارم ترامپ، تنگه هرمز است که واقعاً نمی‌داند ایران در صورت تعرض نظامی آمریکا چه سیاستی را در پیش خواهد گرفت!

پنجمین نقطه ضعف آمریکا، سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای منطقه هستند که قطعاً هدف مشروع ما محسوب می‌شوند.

نقطه ضعف بعدی ترامپ، ناامنی قطعی کشورهای هم‌پیمان یا سرسپرده آمریکا در منطقه است که زمین، هوا و دریا را در اختیار ارتش آمریکا قرار داده و می‌دهند!

نقاط ضعف متعدد دیگری نیز قابل شمارش و پرداختن هستند که از حوصله این مقال خارج است.در مقابل این نقاط ضعف آمریکا در منطقه، ایران مقتدر نقاط قوت فراوانی دارد که از جمله موشک‌های تازه‌تولیدشده هستند که علیرغم تولید فراوان، ضعف‌های گذشته‌شان جبران شده و قابلیت‌های عجیبی یافته‌اند که امکان مقاومت را از دشمنان می‌ستاند!

اعجاز حضور چندین میلیونی مردم در یوم‌الله ۲۲ دی، نقطه قوت ماست!رهبری هوشیار، آینده‌نگر، محاسبه‌گر و شجاع ما، نقطه قوت جبهه ماست!

در چنین شرایطی، شاید شروع جنگ از سوی آمریکا و اسرائیل باشد، اما قطعاً پایانش با ماست و ما این‌بار قصه پایانی جنگ دوازده روزه را تکرار نخواهیم کرد و تا مجازات کشور متخاصم و شکستن کمر فتنه‌گران داخلی و خارجی عقب نخواهیم نشست!

ما از جابه‌جایی ناوها و هواپیماها و غیره ترسی به دل راه نمی‌دهیم و با بیدارسازی و عملیاتی کردن استعدادهای نظامی جبهه مقاومت در تمامی کشورها، تا تغییر نقشه سیاسی منطقه و نابودی اسرائیل پیش خواهیم رفت.