تیرنگ نیوز، دکترمجیدقربانی؛ تحلیلگر و استاد دانشگاه:
از آنجا که تغییر ساعات کار ادارات،مدارس، مراکز آموزش عالی، واحدهای صنعتی، بانک ها و واحدهای نظامی،انتظامی و امنیتی اعلام شده است، به منظور تحلیل رویکرد جدید تغییر ساعات کار، چند پرسش تحلیل مدارانه ارائه می کنیم که امیدوارم به صورت متقابل در پنل های تخصصی مورد پاسخگویی و نقد و بررسی قرار گیرد:
*یکم:* در سایر کشورهای جهان، آغاز ساعت کاری در چه زمانی است؟ چند کشور دنیا از ساعت ۷ صبح، کار اداری آغاز می شود؟
*دوم:* اثرات روانی و روانشناختی شروع کار اداری که عموما فکری و مبتنی بر ارائه خدمات و تصمیم گیری است، با چه معیاری، مورد سنجش قرار گرفته اند؟
*سوم:* تنظیم وقت خانواده های دارای فرزند دانش آموز که پدر و مادر، کارمند هستند، با کدام مکانیزم جهت جابجایی فرزند و روانه کردن به سوی مدرسه، قابل تحلیل است؟
*چهارم:* بر اساس مقاله های معتبر علمی، مغز انسان، چه کودک و چه بزرگسال، از چه ساعتی در صبح، قابلیت پذیرش و آنالیز داده ها را دارد؟
*پنجم:* ترافیک ناشی از مرخصی های احتمالی ساعتی جهت جابجایی فرزندان، در مقایسه با ترافیک اولیه صبح در مدل قبل، چه میزان قابلیت تغییر دارد؟
*ششم:* در طرح شناور از ۷ تا ۹ صبح، مکانیزم ارتباط بین ادارات هم رده در استان ها، با کدام فرآیند منطقی ،قابلیت هدایت را دارد؟
*هفتم:* در صورت همراهی همزمان والدین با دانش آموزان، گپ بین آغاز کلاس و حضور دانش آموز، با کدام شیوه نامه، قابلیت ترمیم را دارد؟
*هشتم:* توالی و تاخیر بین بازگشایی و آغاز کار دسته های متفاوت، تا چه میزان بر ارائه خدمات، تاثیر مثبت خواهد گذاشت؟ به عنوان مثال، آیا گپ بین آغاز کار ادارات و ساعت شروع کار بانک ها، بر سایر شاخص ها مانند ترافیک، تاثیر خواهد گذاشت؟
*نهم:* مدل مبتنی بر اقلیم و موقعیت جغرافیایی، در تغییرات ابلاغی، چقدر مورد توجه قرار گرفته است؟
*دهم:* ارتباط با دستگاه های متناظر در سایر کشورها با داخل کشور، در ساعات غیر همپوشان، تا چه میزان تحت تاثیر قرار خواهد گرفت؟
*یازدهم:* چند نفر ساعت کار کارشناسی با تیم های تخصصی از همه رستهها، جهت ابلاغ این طرح ، مورد استناد قرار گرفته است؟
پیشنهاد مشخص این است که:
*یکم:* ساعت آغاز مدارس زودتر از ادارات باشد
*دوم:* جهت همپوشانی با رده های متناظر در سایر کشورها، آغاز فعالیت مدارس، ادارات، و سایر نهاد و واحدها، از ۹ صبح به بعد باشد.
به امید اینکه با بهینه سازی تصمیم سازی ها، شرایط جهت اتخاذ و ابلاغ تصمیمات منطق محورانه و علم محور، هموار گردد.
- نویسنده : دکترمجیدقربانی؛ تحلیلگر و استاد دانشگاه
- منبع خبر : اختصاصی تیرنگ