چانه‌زنی در کرایه سرویس مدارس
چانه‌زنی در کرایه سرویس مدارس
هنوز سال تحصیلی جدید آغاز نشده، اما دغدغه والدین برای انتخاب سرویس مدارس فرزندانشان از خیلی پیش‌تر از این شروع شده است.

تیرنگ:
هنوز سال تحصیلی جدید آغاز نشده، اما دغدغه والدین برای انتخاب سرویس مدارس فرزندانشان از خیلی پیش‌تر از این شروع شده است.
بهارعلم و دانش فرا رسید و در این بازه تقریبا 9 ماهه،ارائه خدمات حمل و نقل به دانش آموزان، در قالب سرویس مدارس،اصلی حائز اهمیت است که علیرغم ضرورت آن در اکثریت قریب به اتفاق مواقع ساماندهی شایسته‌ای در این حوزه،مشاهده نمی‌شود.
مطالبه نرخ‌های خارج از مصوبه، رقم خوردن تصادفاتی که استفاده از خودروهای ناایمن به عنوان سرویس مدرسه عامل آن بوده است و از همه بدتر ارتکاب برخی بی‌اخلاقی‌ها شرایطی به وجود آورده تا نوعی بی‌اعتمادی نسبت به عملکرد سرویس‌های مدارس در سال‌های اخیر رقم زده شود.
یکی از دلایل این موضوع این است که برخی والدین به خیال این‌که در هزینه صرفه‌جویی ‌کنند، ترجیح می‌دهند خودشان سرویس مدرسه فرزندشان را انتخاب کنند و گاه دیده شده برای این‌که هزینه‌ها سرشکن شود؛ خانواده‌هایی که دانش‌آموزان‌شان با هم به یک مدرسه می‌روند به طور توافقی و بدون در جریان بودن مسئولان مدرسه یک خودروی شخصی را انتخاب کرده و با راننده برای نقل و انتقال فرزندان‌شان به توافق می‌رسند غافل از این‌که این شیوه بدترین گزینه در میان گزینه‌های انتخاب است و با این کار تا چه اندازه شرایط را برای وقوع اتفاقات و حوادث ناخوشایند فراهم می‌کنند.
مریم رنجبر مادر دانش آموز پایه هفتم و دهم در گفت و گو با تیرنگ با بیان اینکه دو دختر دانش آموز دارم، گفت: برای اینکه دخترم به مدرسه برود ناچار شدم تا سرویس مدرسه بگیرم، اما چون سرویس مدرسه پر شده بود شخصا اقدام کردم.
وی با بیان اینکه هزینه یک میلیونی را برای سرویس مدرسه در نظر گرفتم، گفت: این هزینه سال گذشته هفتصد هزار تومان بود.
او با بیان اینکه خرج تحصیل دانش آموزان بالا است، اظهار کرد: هزینه سرویس‌های مدارس با ماشین های شخصی به‌صورت توافقی میان والدین و رانندگان تعیین می‌شود که گاهی منصفانه نیست.
* سرویس مدارس باید به رانندگان مورد اطمینان سپرده شود
کوچکی‌نژاد پدر دانش آموز دیگری در گفت و گو با تیرنگ با بیان اینکه برای سرویس مدارس باید به رانندگان مورد اطمینان سپرده شود، اظهار کرد: به عقیده من که شاغل هستم و نمی توانم فرزندم را به مدرسه ببرم نرخ‌های تعیین شده معمولا عادلانه است.
وی با اشاره به ۲ فرزند دانش آموز خود، افزود: با توجه به اینکه من و همسرم هر دو شاغل هستیم و باید زودتر از خانه خارج شویم مجبوریم که از سرویس مدرسه استفاده کنیم.
کوچکی‌نژاد تاکید کرد: خانواده‌هایی که بیش از یک فرزند مدرسه‌ای دارند باید ماهانه هزینه بیشتری را متحمل شوند که در شرایط فعلی برای بسیاری مقدور نیست.
وی اضافه کرد: در حال حاضر، والدین با نرخ‌های متفاوتی از سوی رانندگان و مسافربرهای شخصی برای جابه جایی فرزندان خود به مدارس مواجه هستند.
*سال گذشته مشکل داشتیم
یکی دیگر از والدین مازندرانی گفت: سال گذشته از آغاز سال تحصیلی برای استفاده از سرویس مدرسه درخواست داده بودم اما تا اواسط آبان اقدامی انجام نشده و یکماه بود که مجبورم ساعت هفت صبح فرزندم را به مدرسه برسانم و هنگام تعطیلی نیز او را به خانه برگردانم.
حبیبی افزود: دانش‌آموزانی که به مدارس نزدیک خانه‌هایشان می‌روند به سرویس نیاز ندارند اما آنها که به هر دلیل در مدارس دورتر ثبت‌نام کرده‌اند به خدمات حمل‌ونقل نیاز دارند.
وی امیدوار است که امسال با این مشکل روبرو نشود.
* تعیین قیمت سرویس‌ مدارس در مازندران

در همین باره رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش مازندران گفت: قیمت سرویس‌ها در همه شهرستان‌ها مشخص شده است.
آباد رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش مازندران از عقد قرارداد سرویس‌های مدارس خبر داد و گفت: قیمت سرویس‌ها در همه شهرستان‌ها مشخص شده است.
او افزود: در شهرستانها برای تعیین قیمت سرویس مدارس با توجه به بافت جمعیتی و ترافیکی در کمیته کارگروه ماده ۱۸ هر شهر و سپس در شورای شهر این قیمت مصوب می شود و سپس از طریق فرمانداریها این قیمت به دستگاه های ذیربط ابلاغ می شود.
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزش و پرورش مازندران گفت: شرکت های مرتبط با سرویس های مدارس زیر نظر شهرداری ها هستند.