تیرنگ نیوز – پوریا دهقان :
«دوسه روزی است که مرغدارها، مرغ کشتار روز را به ما نمیفروشند و مرغ قطعه شده هم به سختی یافت میشود، برای همین ویترین خالی است.» این جملات را یکی از مرغ فروشهای مرکز شهر ساری وقتی به عنوان غذای بیرون بر به او مراجعه میکنیم، میگوید.
چندین روز است مرغ در استان مازندران به ستاره سهیل مبدل شده و بسیاری از مردم در به در به دنبال خرید آن هستند، موضوعی که زمزمهها برای افزایش بیشتر قیمت آن را در پی داشته است.
یکی از شهروند خبرنگاران روزنامه تیرنگ با بیان اینکه قیمت مرغ در بازار صد هزار تومان است، گفت: سینه مرغ به طور جدا به مبلغ 140 هزار تومان، ران مرغ 110 هزار تومان و بال و کتف 120 هزار تومان جدا فروخته میشود.
یکی از فروشندگان مرغ در سطح شهرستان ساری با بیان اینکه مردم دیگر تمایلی به خرید مرغ ندارند، گفت: بخشی از گرانی قیمت مرغ به دلیل گردشگر پذیر بودن مازندران است .
وی با بیان اینکه مردم توان خرید مرغ را ندارند، اظهار کرد: مرغداری ها با توزیع نکردن مرغ عامل گران شدن مرغ هستند .
این فروشنده مرغ با بیان اینکه فشار اقتصادی مردم را فلج کرده است، افزود: مرغداران می گویند که افزایش قیمت سه نهاده عمده شامل کنجاله سویا، ذرت و جوجه که بیش از ۸۰ درصد قیمت تمام شده را تشکیل میدهد، عامل بالا رفتن قیمت مرغ است.
* افزایش قیمت مرغ به ۱۰۰هزار تومان
در همین باره عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور و مدیر عامل اتحادیه مرغداران مازندران ضمن تایید افزایش قیمت مرغ به ۱۰۰هزار تومان گفت: علاوه بر کاهش عرضه ناشی از گرمای هوا ۲ هفته گذشته ، افزایش قیمت سه نهاده عمده شامل کنجاله سویا، ذرت و جوجه که بیش از ۸۰ درصد قیمت تمام شده را تشکیل میدهد، عامل بالا رفتن قیمت مرغ است.
عطاءالله حسن زاده در گفت وگویی، با توضیح این که افزایش دمای هوا سبب شد تا مرغدران در تخلیه مرغ با مشکل تلفات ۱۵ تا ۲۰ درصدی مواجه شوند، افزود: یکی از دلایل بالا رفتن قیمت مرغ کاهش عرضه و افزایش تقاضا ناشی از تخلیه نشدن مرغ از مرغداری ها است.
وی با ذکر این نکته افزایش قیمت نهاده به خصوص این که قیمت سویا به ۳۲ هزار تومان در هر کیلو گرم رسیده است، اظهار داشت: از آن جایی که واکاوی تخلیه مرغ با وزن یک کیلو ۷۰۰گرم است، به دلیل شرایط مختلف آب و هوایی و نوساسات قیمت در بازار نهاده ها، مرغداران دچار سردرگمی هستند.
وی به بالا رفتن قیمت انواع مکمل های دارویی و ویتامین های دام طیور اشاره کرد و گفت: وقتی جیره غذایی مرغ کم و تغییر پیدا کند، به طور یقین مقدار تولید گوشت کاهش و عرضه کم می شود.
عضو هیات مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور به افزایش تقاضای مصرف مرغ طی سال جاری اشاره کرد و گفت: وقتی قیمت گوشت قرمز گوسفندی و گاو به ۴۰۰هزار تومان و ماهی های خوش خوراک به حدود ۲۰۰ هزار برسد، عرضه مرغ با ۱۰۰ هزار تومان اصلا بالا نبوده و به نسبت هزینه تمام شده تولید منطقی است.
حسن زاده به افزایش قیمت جوجه یکروزه نیز اشاره کرد و ادامه داد:اکنون کارخانجات سوسیس و کالباس تمامی محصولاتشان را با گوشت مرغ ترکیب می کنند و با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز، تقاضا برای خرید مرغ در این بخش نیز بسیار زیاد شده است.
*اعتقادی به قیمت دستوری و تعزیری مرغ ندارم
نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نوسانات قیمت مرغ گفت: اعتقادی به قیمت دستوری و تعزیری ندارم.
محمدعلی نیکبخت درباره نوسان قیمت مرغ اظهار داشت: اعتقادی به قیمت های دستوری و تعزیری ندارم و معتقدم امور باید به دست خود تشکل های مرغداران انجام شده و خودشان مسیولیت قیمت ها، تولید و تامین را برعهده بگیرند.
وی افزود: در هفته گذشته تمامی امور مربوط به واردات، صادرات، تولید و توزیع و تنظیم بازار را برعهده تشکل ها گذاشتیم و هر تشکلی بپذیرد که این امور را بر عهده بگیرد ما نیز حمایت می کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی از اجرای طرح جامع آب و خاک کشاورزی در استان های شمالی برای افزایش بهره وری و راندمان کشاورزی خبر داد و افزود: به صورت ویژه برای اولین بار در تاریخ سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ردیف خرید توافقی در حدود یکهزار میلیارد تومان در نطر گرفته شده و در حال تبادل موافقت نامه آن هستیم.
در حالی که وزیر جهاد کشاورزی می گوید که اعتقادی به قیمت دستوری و تعزیری ندارد اما سفره مردم هر روز کوچکتر می شود و مردم توان خرید مرغ 100 هزار تومانی را ندارند.