تیرنگ، سرویس استانها:
ﻣﺘﺄﺳﻔﺎﻧﻪ ﺍﻋﺘﯿﺎﺩ ﺩﺭ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﺴﺌﻠﻪﺍﯼ ﻓﺮﺍﮔﯿﺮ شده ﺍﺳﺖ که عوامل متعددی در شیوع این معضل نقش دارند؛ از ﻋﻮﺍﻣﻞ ﻓﺮﺩﯼ مانند ﭘﺎﯾﯿﻦ ﺑﻮﺩﻥ ﻋﺰﺕ ﻧﻔﺲ، ﻧﮕﺮﺍﻧﯽ ﻭ ﻓﺸﺎﺭ ﺭﻭﺍﻧﯽ، ﺗﻮﺟﻪﻃﻠﺒﯽ ﻭﻫﯿﺠﺎﻥﻃﻠﺒﯽ تا عاملهای خانوادگی و نقشﻫﻤﺴﺎﻻﻥ. ﺳﻬﻮﻟﺖ ﺩﺳﺘﺮﺳﯽ ﺑﻪ ﻣﻮﺍﺩ (ﻭ ﻣﺸﺮﻭﺑﺎﺕ) ﺩﺭ جامعه در بالا رفتن میزان آمار اعتیاد تاثیر گذار است.
ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ از افراد برای اولین بار از موادی که استفاده می کنند، شناخت و حتی ﺗﺼﻮﯾﺮ ﺩﻗﯿﻘﯽ ﺍﺯﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﭘﯽ ﻣﺼﺮﻑ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﺨﺪﺭ ﺑﺮ ﺳﺮﺷﺎﻥ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺁﻣﺪ، ﻧﺪﺍﺭﻧﺪ. آن ها ﺗﻨﻬﺎ ﺍﺯ ﺍﺛﺮﺍﺕ ﻟﺤﻈﻪﺍﯼ ﻣﻮﺍﺩ ﻣﺨﺪﺭ ﻣﻄﻠﻊﺍﻧﺪ.
✓ اعتبارات پیشگیری از اعتیاد نسبت به هزینه درمان آن ناچیز است
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: اعتبارات برای پیشگیری از اعتیاد نسبت به هزینه درمان آن ناچیز است.
احسان حسینی معصوم، اظهار کرد: اختلاف اعتباری میان این دو امر بسیار فاحش است بهطوری که در سال گذشته، اعتباری که برای درمان اعتیاد در این اداره کل هزینه شد، ۱۰ میلیارد تومان بود، اما اعتباری که برای پیشگیری هزینه شد، ۵۰۰ میلیون تومان بوده است. از سوی دیگر، موسسات و سمنهایی که مجری طرحهای پیشگیری از اعتیاد هستند باید در این زمینه تلاش زیادی انجام دهند و فقط هدف آنها انتفاع موسسه یا اجرای یک طرح نباشد.
وی با اشاره به اینکه در راستای پیشگیری از اعتیاد در این اداره کل برنامههای مختلفی اجرا میشود، ادامه داد: یکی از برنامههای انجامشده، پیشگیری از اعتیاد در محیط کاری است که این برنامه در ۲۵ محیط کاری اجرایی شد. از سوی دیگر، در گذشته زنان دارای همسر معتاد از برنامههای پیشگیری مغفول باقی مانده بودند که از سال گذشته برنامههای آموزشی برای آگاهی و توانمندسازی آنها اجرا شد و این برنامه در ۹ محله اجرایی شد.
حسینی معصوم کارزار رسانهای را از دیگر برنامههایی اعلام کرد که در راستای آگاهسازی از اعتیاد در حال انجام است، گفت: تلاش ما این است تا با اجرای این برنامه به والدین تلنگری زده شود تا بیشتر مراقب فرزندان خود باشند و آنها را کنترل کنند.
وی افزود: خط ملی اعتیاد از دیگر اقداماتی است که افراد با تماس با این خط مشاورههای لازم برای پیشگیری از اعتیاد را دریافت میکنند که در سال گذشته ۲۹۰۸ تماس با این خط برقرار شد.
✓راه اندازی ۶۷ مرکز سرپایی درمان اعتیاد در استان
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی از راه اندازی ۶۷ مرکز سرپایی درمان اعتیاد در استان طی امسال خبر داد.
ابوالحسن نجفی در شورای مبارزه با مواد مخدر استان اظهار کرد: ۱۳۰ مرکز درمان سرپایی اعتیاد در استان وجود داشت و ۶۷ مرکز دیگر طی امسال به این تعداد افزوده شد.
وی افزود: این مراکز و دارو درمانی در پیشگیری از سوق پیدا کردن افراد به سوی استعمال مواد مخدر صنعتی تاثیرگذار است.
نجفی ادامه داد: در سال گذشته ۳۰ هزار و ۷۲۳ نفر تحت پوشش این مراکز بودهاند که این تعداد در سالجاری به ۳۹ هزار و ۳۱۱ نفر رسیده است.
وی بیان کرد: طی امسال ۶۵۰ معتاد متجاهر جمع آوری و به کمپ انتقال داده شدهاند که نسبت به سال گذشته رشد ۳۷ درصدی داشته است.
سرهنگ غلامی قائم مقام فرمانده نیروی انتظامی خراسان شمالی نیز در ادامه این جلسه بیان کرد: شیوههای جدید تبلیغات مواد مخدر، دادن رنگ و رو و اصطلاحات جدید سبب شده تا گرایشهای به سوی این مواد بیشتر شود.
وی تصریح کرد: افزایش قیمت مواد مخدر سنتی تاثیر خود در افزایش مصرف مواد صنعتی گذاشته و این امر سبب شده تا برنامه ریزیهای خود را برای مبارزه با مواد مخدر صنعتی داشته باشیم.
سرهنگ غلامی بیان کرد: یکی از راههای مقابلهای که قرار بود تا توان مبارزهای ما در استان افزایش دهد ایجاد ایست و بازرسی در فاروج بوده است اما از روند اجرای کار رضایت نداریم و کار طولانی شده است.
معضل اعتیاد در استان به گفته مسئولان استان با شتاب در حال طی مسیر رسیدن به مرز بحران است، معضلی که نمایشگر آن همه پارامترها را با رنگ قرمز نمایش میدهد؛ از افزایش روزافزون خردهفروشی موادمخدر گرفته تا کاهش سن مصرف.
خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در نواحی روستایی سکونت دارند.