مرگ 7 مادر باردار در سال 1400 / مرگ 17 مادر باردار به سبب کرونا
مرگ 7 مادر باردار در سال 1400 / مرگ 17 مادر باردار به سبب کرونا
علیپور با بیان اینکه ما در تلاش هستیم نقش نظارتی خود را در حوزه بهداشت به جد و با همدلی اجرا کنیم، افزود: افزود: برای اینکه با دستگاه های مرتبط به اهداف مشترک و ایجاد وحدت رویه برسیم باید مسائل مربوطه را در کارگروه‌های مختلف مسائل بهداشتی و مرتبط با سلامت بررسی و رصد کنیم تا برای رفع مشکلات در این کارگروه‌ها برنامه ریزی و اقدامات عملی صورت گیرد.

تیرنگ نیوز- سرویس بهداشت: عباس علیپور سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی مازندران در نشست خبرنگاران درباره آخرین وضعیت بیماری کووید 19، اجرای برنامه ملی واکسیناسیون کرونا و برنامه های پیش رو اظهار کرد: وزارت بهداشت بحث تولیت بهداشت را بر عهده دارد و این به معنای تنها مجری بودن آن نیست بلکه بین 25 تا 35 درصد سلامت برعهده علوم پزشکی است و 75 درصد بحث ارتقای سلامت بر عهده دستگاه های دیگر است که در آن ما سیاست های نظارتی خود را اعمال می کنیم.

وی با بیان اینکه ما در تلاش هستیم نقش نظارتی خود را در حوزه بهداشت به جد و با همدلی اجرا کنیم، افزود: افزود: برای اینکه با دستگاه های مرتبط به اهداف مشترک و ایجاد وحدت رویه برسیم باید مسائل مربوطه را در کارگروه‌های مختلف مسائل بهداشتی و مرتبط با سلامت بررسی و رصد کنیم تا برای رفع مشکلات در این کارگروه‌ها برنامه ریزی و اقدامات عملی صورت گیرد.

علیپور به طرح پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: دو نوع پزشک خانواده (شهری و روستایی) داریم و هدف اصلی هر دوی آن ها این است که سلامت جامعه، دارای متولی مشخصی باشد و برای ارتقای آن برنامه ریزی و تلاش کند. هدف ما این بود که پوشش را در استان به حداکثر برسانیم و در این راه نیز موفقیت هایی داشتیم و اکثریت مازندرانی ها تحت پوشش پزشک خانواده هستند.

سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: پزشک خانواده فرصتی است که اگر ازآن درست استفاده شود می توانیم از بستر پزشک خانواده برای ارتقای سلامت استفاده کنیم و به همین منظور قرار است این طرح را بستری برای ارائه خدمات بهتر و مطلوب‌تر لحاظ کنیم.

وی با اشاره به عدم تطابق و تناسب واقعیت‌ها و امکانات ما با استانداردهای پزشک خانواده اظهار کرد: مظمئنا با توجه به وضعیت فعلی، سرانه مربوطه جوابگوی پوشش پرستلی مجموعه نخواهد بود. ما با منابع اعتباری محدودی مواجه هستیم و همین عاملی می شود که ما ناخواسته وارد چرخه معیوبی شویم و نتوانیم آنچنان که باید خدمت رسانی کنیم.

علیپور افزود: باید تلاش کنیم مسائل و منابع را با هم تطبیق دهیم و حجم خدمات مان را با جامعه هدف و سرانه مربوطه منطبق سازیم. متاسفانه تاکنون بخشی از فرایندهای مربوط به گروه های هدف انجام می شود و بخشی هم انجام نمی شود که نیاز است چنین روندی را تغییر دهیم.

سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه تعامل خوبی با سازمان های بیمه گر داریم، گفت: برای ارائه خدمات مطلوب تر خواستار همراهی و مشارکت بیشتر سازمان‌های بیمه گر هستیم تا برنامه های دقیق تری را به یاری هم اجرا نماییم.

وی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از اعتبارات پزشک خانواده از محل صندوق‌های بیمه‌ای است درحالی که مجبوریم این اعتبارات را برای بخش غیرپرسنلی هزینه کنیم. همچنین برای آن که مردم خدات مربوطه را ببیند تلاش می‌کنیم بستر الکترونیکی فراهم سازیم تا از سطح رضایتمندی مردم از خدمات را افزایش دهیم. در بحث پرداختی های نیز تلاش ما این سات که 80 درصد پرداختی ها را به پزشکان پرداخت می کنیم و 20 درصد دیگر بستگی به کیفیت عملکردشان دارد.

علیپور با اعلام اینکه 84 درصد کل جمعیت استان واکسینه شدند، گفت: بیش از دو میلیون و 795 هزار نفر جمعیت ثبت شده دریافت واکسن داریم که از این تعداد بیش از دو میلیون و 353 هزار نفر نوبت اول واکسن را دریافت کردند. همچنین در جمعیت بالای 12 سال بیش از 95 درصد جمعیت واکسن تزریق کردند و 89 درصد این گروه سنی نیز نسبت به تزریق واکسن اقدام کردند و 48 درصد این قشر دوز سوم را دریافت کردند و 21 درصد دانش آموزان پنج تا 12  سال 21.4 درصد واکسن زدند.

سرپرست معاونت بهداشتی علوم پزشکی مازندران در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت مادران باردار در استان اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون پنج هزار و 917 مادر مبتلا به کووید در استان شناسایی شدند و از این تعداد پنج هزار و 8 نفر سرپایی و 908 نفر بستری شدند و 17 نفر به دلیل کرونا فوت کردند و 7 مورد مرگ مادران باردار خارج از بیماری کرونا سال جاری در استان ثبت شده است. گفتنی است دو مادر فوت شده مازندرانی نبودند و غیربومی بودند که مرگ آنها در استان ثبت شد.

وی درباره حق الزحمه کارکنان و کادر درمان جهت واکسیناسیون مردم بیان کرد: مقرر شد طی همین روزهای آتی حق الزحمه 5 ماه کارکنان پرداخت شود و جا دارد همین جا از تلاش ها و زحمات شبانه روزی ان ها تقدیر کنم.

علیپور در پایان گفت: باید سطح بهداشت جامعه را ارتقا دهیم و مطمئن ترین راه ان تزریق همگانی واکسن است. نیاز است همه مردم (حداقل 75 درصد جامعه) سه دوز واکسن را زده باشند تا به نقطه امنیت برسیم. البته برای دوز چهارم فعلا هیچ برنامه ای نداریم و تا آنجا که خبر دارم فقط چند تا کشور فقط به کادر درمان خود دوز چهارم را تزریق کرده اند.