روزی که لطف الله محمدنژاد همه را دروغگو خوانده بود/ مدیری که رفت تا بماند
روزی که لطف الله محمدنژاد همه را دروغگو خوانده بود/ مدیری که رفت تا بماند
اینروزها که انبوهی از مسائل و مشکلات مازندران و مردم این دیار را فرا گرفته چقدر جای مسئولان یا مدیرانی چون لطف الله محمدنژاد خالی است که فارغ از نگاه سیاسی در کنار مردم قرار گیرند و صدای آن ها شوند. وی اگرچه چند روز بعد از آن از سمتش برکنار شد، دیگر خبری از او در رسانه ها نیست و همچنان گوشه نشینی اختیار کرده اما با این حرکت ماندگارش، همیشه در نظر و خاطر مردم، عزیز و قابل احترام خواهد بود.

تیرنگ نیوز- مجید ساجدی فر: تا همین شش هفت ماه قبل، جاده ساری- تاکام همچون ارابه ی مرگ، بومیان و مسافران را درو می کرد. روزی یا هفته ای نبود که خبر تصادف و کشته شدن یک یا چند نفر در این محور در رسانه ها منتشر نشود.

یکی از دردناک ترین آن ها تصادف خونین یک دستگاه نیسان با پراید در جاده هولار- ساری و مرگ سه نفر شامل یک آقا و خانم حدود ۳۵ ساله و یک پسر ۱۲ ساله به نام امیرعلی در تاریخ 15 دی 1395 بوده است که بلافاصله این محور با تجمع مردم شهر هولار و بخش کلیجانرستاق در محل تصادف، مسدود و سبب ترافیک شدید شده بود.

مردم با انسداد جاده، خواستار تعیین‌تکلیف پروژه راه ساری ـ تاکام بودند که گویا پس از 4 ساعت مجری این پروژه بین مردم حضور یافت و قول پیگیری از فردای همان روز را مطرح کرده بود که مردم به دلیل تکرار این وعده های بی عمل نپذیرفتند، اما در ادامه به خواهش لطف الله محمدنژاد به خانه هایشان و دردهایشان بازگشتند و محور بازگشایی شد. البته این پایان ماجرا نبود، اصل قضیه سه روز بعد (18 دیماه) در مراسم یادبود این جان‌باختگان رخ داد.

مراسمی که من تنها خبرنگار و راوی وقایع آن بودم و انتشار خبر آن در چارچوب مقررات رسانه ای به ویژه سخنرانی شدیدالحن لطف الله محمدنژاد رئیس وقت اسناد و کتابخانه ملی مازندران که از بومیان منطقه نیز بود، حواشی و جنجال فراوانی در پی داشت.

البته این تاکید خود وی بود که اظهاراتش بدون کم و کاست منتشر گردد و به تیغ مصلحت اندیشی های معمول و خودسانسوری های متداول رسانه ای، سپرده نشود.

محمدنژاد در آن سخنرانی آتشین با بلدوزر از روی مسئولان مربوطه رد شد آنها را شیک و شکیل شسته و روی رخت پهن کرده بود. (مشروح این اظهارات را در پایان همین گزارش بازخوانی می کنیم).

برکناری غیرمنتظره لطف الله محمدنژاد

همانطور که انتظار می رفت انتشار حرفهایش به 20 روز نکشیده بود که در 12 بهمن ماه همان سال لطف الله محمدنژاد رئیس وقت مرکز اسناد کتابخانه ملی مازندران در سکوت خبری از سمت خود برکنار و یک غیر بومی به این سمت گمارده شد!

این معلم باتجربه و جانباز شیمیایی جنگ تحمیلی که از خردادماه سال 1393با «دست خالی ساختمانی فرسوده را از فرمانداری ساری تحویل گرفته بود، توانست با بهره گیری از خرد جمعی، مرکز اسناد مازندران را به یکی از نهادهای تولیدگر، با برنامه و تاثیرگذار در حوزه فرهنگ و پژوهش استان تبدیل کند» اما نتوانست در مقابل بی تفاوتی و سهل انگاری برخی مدیران استانی و پیمانکاران محور ساری تاکام نسبت به جان مردم سکوت کند و کنج عزلت را به میز ریاست ترجیح داد.

محمدنژاد پس از برکناری در یادداشتی کوتاه نوشت: «خوشبختانه یا متاسفانه خبر جابجایی در مرکز اسناد مازندران صحت دارد، امروز مدیری ساکت و دست بوس می خواهند… اگر از آرمان دولت و حقوق مردم دفاع کنی، به مزاج خیلی ها خوش نمی آید. مدت دو سال و نیم بنیان اسناد و کتابخانه ملی را نهادم، مرکز را تکمیل و تجهیز کامل و آنجا را خانه دوم اهالی فرهنگ کردم و کارهای زیادی از قبیل اندیشگاه، نمایشگاه اسناد، کارهای پژوهشی، چندین رونمایی کتاب، همایش تاریخ محلی مازندران و غیره که شما در جریان هستید؛ ولی با سخنرانی اخیرم در ماجرای مرگ همشهریانم در جاده ساری-تاکام که از بی تدبیری مسئولان استانداری، فرمانداری و نمایندگان، انتقاد کردم، برکنار شدم. خدا را شاکرم که تمام تلاش را کردم تا مرکز اسناد را با تنگ نظریها و سنگ اندازیهای خیلی ها به جایی برسانم که نتوانند آن را به استان دیگر انتقال دهند». به نقل از تیتر امروز

پس از آن حواشی و جنجالها بود که مسئولان و پیمانکاران مربوطه تکانی به خود دادند و محور ساری –تاکام پس از حدود دو دهه، به طور جدی در دست اقدام قرار گرفت و طی سه سال بخش اعظم آن (17 کیلومتر از 21 کلیومتر) روز ۲۹ خرداد ۱۳۹۹ به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رییس جمهور و وزیر راه و شهرسازی به بهره برداری رسید.

عباسعلی نجفی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران پس از افتتاح این محور گفته بود: «همزمان با افتتاح ۱۷ کیلومتر از طول این محور، کار جدا سازی و دو طرفه کردن محور با نیوجرسی انجام شد و این کار باعث شد تا ترافیک محور که در روزهای تعطیل به اوج می رسید و زمان طولانی از وقت رانندگان و مسافران را می گرفت، کاهش یابد و علاوه بر آن از تلفات انسانی این محور نیز بشدت کاسته شود»./ به نقل از ایرنا

بازخوانی اظهارات جنجالی لطف الله محمدنژاد

لطف‌ا… محمدنژاد در مراسم یادبود جان‌باختگان تصادف اخیر محور ساری-تاکام، خطاب به مسئولان مربوطه اظهار کرد: تصادفات و تلفات این محور تمامی ندارد. مردم هراس دارند از این جاده عبور کنند. خانواده‌ها هر روز مخصوصا در پایان هفته‌ها، نگران سلامت جوانان و فرزندان خود هستند.این راه جان کودکان و جوانان و مردم را می‌گیرد. جان‌باختن عروس و داماد در این محور چه دردناک است درد جان باختن کودکی چون امیرعلی را با چه زبانی می‌توان بیان کرد.

رئیس اسناد و کتابخانه ملی مازندران، با طرح چند سوال از مسئولان مربوطه، بیان کرد: مگر این جاده با جاده کمربندی بابل فرق می‌کند که آن محور، این‌همه پیشرفت فیزیکی دارد اما در این محور اقدامی صورت نمی‌گیرد. این جاده چه فرقی با جاده سوادکوه دارد؟ این راه بین خط مواصلاتی استان‌های مازندران-سمنان- مشهد است چرا به فکر آن نیستید؟ چه کسی می‌خواهد به داد مردم برسد؟ آیا درست است که زمان انتخابات و گرفتن رای با سلام و صلوات در جمع مردم حاضر شوید از مردم رای می‌گیرید و بروید؟  چرا باید خون امیرعلی‌ها ریخته شود؟ بنیان متعارف یک خانواده از هم پاشیده شد چه کسی می‌تواند چرخش متعارف و آرامش زندگی آن‌ها را برگرداند؟ کدامیک از شما از دل‌شان خبر دارد؟ مستید شما! ما 240 هزار شهید ندادیم که به مردم دروغ بگویید. همه‌ی ‌شما دروغگو هستید! آن دولت مهرورز با آن همه درآمد میلیاردی برای بهبود اوضاع این محور چه‌ کرد؟ چرا باید بهسازی 15 کیلومتر جاده 15 سال طول بکشد؟ تا کی مردم داغ ببینند؟ هر شب در این مسیر عاشورا هست. دل آدم می‌سوزد اگر کسی حرفی هم بزند، برخورد سیاسی می‌شود. آیا این سزاوار است؟

محمدنژاد، با بیان اینکه بعد فوت مرحوم سلیم‌بهرامی، همه مسئولان این منطقه را فراموش کردند، گفت: تمام تفریحات آن‌ها در این منطقه است اما قسمت مردم ما مرگ‌ومیر و جان دادن عزیزان‌مان است. حتی در روزی که مردم از روی درد،  5 ساعت جاده را بسته بودند یک‌نفر آن‌ها حاضر برای عذرخواهی از مردم در منطقه حاضر نشدند و هنوز هم عذرخواهی نکردند. کسی نیامد از خون امیرعلی عذرخواهی کند.

وی  خطاب به مردم منطقه کلیجانرستاق، بیان کرد: شما مردم هم مقصر هستید که هر دفعه برای آن‌ها گوسفند قربانی می‌کنید مگر آن‌ها که هستند! این‌ها خدمتگزار و نوکر شما هستند قرار است نوکری شما را بکنند، نه آنکه پذیرایی‌های آنچنانی شوند.

وی، با بیان اینکه مدیران استان از جمله مدیریت راهداری و راه شهرسازی که متولی اصلی پاسخگویی این ضایعه دردناک هستند چه پاسخی دارند؟ افزود: چرا با مقوله ایمنی راه‌ها که به عنوان وظیفه اصلی تلقی می‌شود اینچنین سهل‌انگارانه و بی‌موالات برخورد می‌کنند که خانواده‌‌هایی از بی‌تدبیری شما داغدار شوند.

محمدنژاد تصریح کرد: مدیر ارشد حوزه عمرانی، فرمانداری، چه اقدام عملی در این‌باره به انجام رساندند که امروز پاسخی برای اهالی منطقه داشته باشند؟ آقای معاون عمرانی! شما که لیسانس خود را در دانشگاه آزاد… گرفتی! وقتی نمی‌توانی برای چه در کرسی مسند معاونت استانداری نشستی؟ آقای فرماندار و آقایانی که مسئول هستید آیا می‌دانید در حوزه شما چه خبر است؟

رئیس اسناد و کتابخانه ملی مازندران، در پایان تاکید کرد: من تا آخر می‌ایستم تا از خون امیرعلی دفاع کنم تا در آینده امیرعلی‌ها قربانی نشوند. همه باید اعتراض کنیم این جزو مطالبات ما هست./ انتشار در مازندمجلس

حرف آخر

اینروزها که انبوهی از مسائل و مشکلات مازندران و مردم این دیار را فرا گرفته چقدر جای مسئولان یا مدیرانی چون لطف الله محمدنژاد خالی است که فارغ از نگاه سیاسی در کنار مردم قرار گیرند و صدای آن ها شوند.

حرف آخر اینکه اگرچه محمدنژاد برکنار شد،دیگر خبری از او در رسانه ها نیست و همچنان گوشه نشینی اختیار کرده اما با این حرکت ماندگارش، همیشه در نظر و خاطر مردم، عزیز و قابل احترام خواهد بود.