قاچاقچیان چوب بلای جان جنگل‌های هیرکانی
قاچاقچیان چوب بلای جان جنگل‌های هیرکانی
خنجرهای پیاپی بر قلب جنگلهای هیرکانی از غرب تا شرق مازندران در ماه های اخیر به یک جریان خطرناکی تبدیل شد که گویی قطع درختان چند میلیون ساله تمامی ندارد و به یک سریال شوم دنباله دار تبدیل شد.

 

تیرنگ:
خنجرهای پیاپی بر قلب جنگلهای هیرکانی از غرب تا شرق مازندران در ماه های اخیر به یک جریان خطرناکی تبدیل شد که گویی قطع درختان چند میلیون ساله تمامی ندارد و به یک سریال شوم دنباله دار تبدیل شد.
خنجر پرانی در جنگل های هیرکانی فقط برای قاچاق چوب نیست و برخی از اهالی حاشیه جنگل هیرکانی ضمن قطع درختان، اراضی جنگلی را به باغی های خود اضافه می کنند.
اهمیت جنگل های هیرکانی تنها از بعد قدمت آن نیست، زیرا این جنگلها علاوه بر تامین اکسیژن، در ذخیره مقادیر بسیار زیاد آب، حفاظت از بافت خاک و جلوگیری از جاری شدن سیل نقش بسیار مهمی دارند.

✓ ۱۸۱ سوداگر در دام

در این پیوند رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بابل، بابلسر و فریدونکنار اظهار کرد: در سال جاری در راستای مبارزه با سوداگران چوب و اراضی ملی ۱۸۱ نفر دستگیر که با تشکیل پرونده تحویل مراجع قضایی شدند.

حسین پورحسین گفت: ۱۱۱ دستگاه خودرو به همراه مقادیر قابل توجهی از چوب های درختان هیرکانی از این سوداگران چوب کشف و ضبط شد.

وی با بیان این که ۴۸ هکتار از ارضی جنگلی و مرتعی در سطح شهرستان بابل آزاد سازی و رفع تصرف شد، اظهار کرد: زمین های آزاد شده در بخش های بندپی شرقی، بندپی غربی و بابلکنار بودند.

پورحسین ادامه داد: این آزاد سازی ها یا با رای قطعی دادگاه انجام شد و یا این که ماموران منابع طبیعی به سرعت متوجه تصرف اراضی جنگلی شدند و بدون حکم دادگاه نسبت به آزاد سازی این اراضی اقدام کردند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بابل، بابلسر و فریدونکنار ادامه داد: با توجه به گستره پهناور جنگل های هیرکانی همه تلاش ها بر آن است که با دقت و حساسیت حفاظت از این جنگل ها در دستور کار باشد.

این مقام مسوول تصریح کرد: پیشگیری از سرقت چوب های جنگلی و تصرف اراضی ملی از جمله دغدغه های جدی همکاران ما در منابع طبیعی است و این مهم با جدیت انجام خواهد شد.

✓ ضرورت مبارزه با جنگل خواری

نماینده ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری بیان داشت: جنگلهای هیرکانی میراث چند میلیون ساله برای کشور است که مبارزه و برخورد قاطع با متجاوزان و تخریب کنندگان این جنگل توسط دستگاه قضایی ضروری است.

آیت الله محمدباقر محمدی لائینی اظهار داشت: با توجه به قدمت چند میلیون ساله جنگل های هیرکانی و اهمیت این میراث مبارزه و برخورد قاطع با متجاوزان و تخریب کنندگان مطالبه مهم دستگاه قضایی است.

وی گفت: جنگل‌های هیرکانی میلیون‌ها سال در شمال کشور می درخشند و باید با سودجویان متصرفان از سوی دستگاه قضائی برخورد قاطع و بازدارنده شود.

جنگل های هیرکانی در زبان رایج و عامیانه مردم ایران جنگل های شمال نامیده می شود و این جنگل ها متراکم ترین ناحیه جنگلی ایران را تشکیل می دهند. این جنگل ها که در جنوب دریای خزر قرار گرفته اند بین کشورهای ایران و آذربایجان مشترک هستند. جنگل های هیرکانی از سال های بسیار دور به جا مانده اند و حتی برخی عمر آنها را با دایناسورها (دوره سوم زمین شناسی) برابر می دانند