علل کمبود نان و صف های طولانی در ساری
علل کمبود نان و صف های طولانی در ساری
رئیس اتحادیه نانوایان ساری با رد مسائلی چون کمبود آرد در نانوایی ها و کاهش تعداد فرهای پخت نان، تصریح کرد: ایجاد صف های طولانی ناشی از افزایش تقاضای مردم است. گرانی ها و تورم موجود در سایر اقلام و مایحتاج، موجب کاهش قدرت خرید مردم و کوچکتر شدن سفره خانوارها شده

تیرنگ نیوز – سرویس اقتصاد: پیرو گزارش های دریافتی حوزه شهروند خبرنگار تیرنگ، مبنی بر کمبود نگران کننده نان در ساری،

کم رغبتی نانوایان به پخت به دلیل مسائل حوزه آرد، مراجعه به چند نانوایی و ایستادن درصف های طویل جهت تهیه نان،

خرید نان آزاد از مغازه ها بعضا با قیمت های نامتعارف و…

به سراغ رئیس اتحادیه نانوایان ساری رفتیم تا آخرین وضعیت تامین نان در مرکز استان را جویا شویم.

گفت و گو: مجید ساجدی فر

حامد قنبری در گفت و گو با تیرنگ، مباحثی چون نگران کننده بودن کمبود نان را حاصل برخی بزرگنمایی ها و رفتارهای مغرضانه دانست و افزود:

قبول داریم تهیه نان به آسانی سابق نیست و قدری با دشواری هایی همراه است اما به این صورت نیست که نگران کننده باشد.

وی افزود: صف های نان معمولا در ساعاتی از صبح و عصر همواره وجود داشته و پس از هدفمند کردن یارانه آرد قدری طولانی تر شده که قابل انتظار بود.

رئیس اتحادیه نانوایان ساری با رد مسائلی چون کمبود آرد در نانوایی ها و کاهش تعداد فرهای پخت نان، تصریح کرد:

ایجاد صف های طولانی ناشی از افزایش تقاضای مردم است. گرانی ها و تورم موجود در سایر اقلام و مایحتاج،

موجب کاهش قدرت خرید مردم و کوچکتر شدن سفره خانوارها شده

و در نتیجه میزان مصرف نان به دلیل ارزانی نسبی و سهولت دسترسی، افزایش یافته است.

قنبری گرانی برنج ومرغ را یکی دیگر از دلایل افزایش تقاضای نان عنوان کرد و گفت: قیمت دان مرغ نیز افزایش چشم گیر داشته

و برای بسیاری از مرغداران مناسب ترین گزینه جهت جایگزینی دان، نان است.

وی قرار داشتن در فصل نشا و وجین را عامل دیگر افزایش مصرف نان برشمرد و افزود:

مجموعه این علل موجب بروز مسائلی در حوزه آرد و نان شده و دشواری هایی را برای شهروندان به همراه دارد که

امیدواریم با همکاری همه دستگاه های مرتبط، مسائل مربوطه مرتفع گردد.

رئیس اتحادیه نانوایان ساری با بیان اینکه متخلفین حوزه آرد و نان در مرکز مازندران حدود 5 درصد و اغلب غیر بومی هستند

و اکثریت نانوایان ما، عملکردی صادقانه و مطابق با اصول اتحادیه دارند.

از طرفی حساسیت ها موجود، تشدید نظارت ها و برخورد قاطع نهادهای مسئول،

عملا میزان تخلفات را به حداقل رسانده است.

نانوایان هنوز بر اساس نرخ 5 سال قبل دستمزد می گیرند

قنبری درباره اقدامات اتحادیه جهت کاهش مسائل حوزه آرد و نان در ساری، تصریح کرد:

جلسات و مکالماتی پیرامون این مساله با نهادهای مرتبط (فرمانداری، غله و… حتی استانداری) داشتیم و راهکارهایی

چون اعطای حق و حقوق خبازان و افزایش سهمیه آرد اتخاذ شد اما در عمل اتفاق خاصی رخ نداد.

وی با بیان اینکه نانوایان هنوز بر اساس نرخ 5 سال قبل دستمزد می گیرند، گفت:

حقوق و مزایای فعلی با توجه به گرانی ها، تورم ها، افزایش بهای حامل های انرژی و… کفاف زندگی آن ها را نمی دهد

در نتیجه بسیاری از کارگران ماهر از استان خارج شدند و به استان هایی چون تهران مهاجرت کرده اند.

رئیس اتحادیه نانوایان ساری ادامه داد: رفع مسائل حوزه نان نیاز به همراهی و همکاری همه نهادهای مرتبط از

غله، صمت، جهاد، فرمانداری و استانداری دارد و باید همه پای کار برویم

و در راستای رفع مسائل و موانع موجود گام برداریم.