خاستگاه روستا کشاورزی، بوم گردی و اقتصاد مبتنی بر محیط است
خاستگاه روستا کشاورزی، بوم گردی و اقتصاد مبتنی بر محیط است
دکتر صادقعلی موحد منش اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: خاستگاه روستاهای شمال کشور در حقیقت اماکن تاریخی، کشاورزی، بوم گردی، صنایع دستی و طبیعت مبتنی بر گردشگری است.

 

تیرنگ، عبدالله شهمیر شورمستی:
دکتر صادقعلی موحد منش اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: خاستگاه روستاهای شمال کشور در حقیقت اماکن تاریخی، کشاورزی، بوم گردی، صنایع دستی و طبیعت مبتنی بر گردشگری است.

دکتر صادقعلی موحد منش از چهره‌های علمی حوزه اقتصاد، بهروه‌وری و مشاور در امور کار آفرینی و تولید در ارتفاعات یانه سر گلوگاه در روستای اسب تاجان طی بازدید از مزارع آفتاب گردان در گفتگو با تیرنگ اعلام کرد اگر خط مشی گذاران، دولت و سایر دست اندرکاران زمینه.های کامل حمایت از اهالی علاقه مند بومی به فعالیت های توسعه اقتصاد روستایی را بر اساس مزیت های اقتصادی محیطی هر منطقه و بر مبنای پتانسیل و طرح آمایش سرزمین، فراهم کنند از سرمایه گذاران محلی جوانان و اهالی بومی روستاها حمایت کنند و اهالی نیز پای کار باشند روستاها یکی از کانون های اصلی درآمد زایی، اشتغالزایی، عمران و آبادانی، بازگشت معکوس کسانیکه ریشه در روستا دارند خواهد شد .
موحد منش پژوهشگر توسعه اقتصادی و محقق افتصاد ریاضی که در امور توسعه اقتصادی روستاها صاحب نظر است خواستار برجسته شدن برنامه توسعه ملی مبتنی بر بومی و محلی شد.

موحد منش رییس سابق دانشگاه پیام نور مازندران بیان داشت با زیرساختهای مورد نیاز و برنامه یکپارچه و هماهنگ برنامه توسعه گردشگری و اکوتوریسم تقویت شود .

صادقعلی موحد منش مدیرکل پیشین آموزش دانشگاه پیام نور گفت گردشگری باغ کشاورزی و گردشگری فرصتهای تاریخی و …. باعث جذب گردشگران می شود بعنوان نمونه در باغ آفتابگردان روستای اسب تاجان اکنون که زمان غروب آفتاب است هنوز شاهد حضور عکاسان و گردشگران و طبیعت دوستان هستیم

مشاور علمی در وزارت جهاد و مشاور سابق علمی استاندار، روستای اسب تاجان و مزارع روستاهای اطراف را نمونه موفق کشاورزی جو و گندم و مزرعه آفتاب گردان توصیف کرد که در اسکیل کوچک انجام می شود و قابل تعمیم به سایر روستاهای شمال ایران بر اساس استعداد محیطی هر منطقه است . وی همچنین طبیعت بکر و آب و هوای متبوع منطقه را به شرط احترام به محیط زیست پتانسیلی مناسب برای گردشگری دانست.

مولف کتب اقتصادی از مسئولین مرتبط نیز خواست وقتی مردم بخش یانه سر در میدان اقدام و عمل کشاورزی و دامپروری و گردشگری هستند . لازم است دولت و خط مشی گذاران و موثرین نیز توجه اساسی به مطالبات فعالین و اهالی در زیرساختهای ارتباطاتی و جاده ای، تجهیزاتی نظیر دستگاههای ادوات کشاورزی، تسهیلات کشاورزی، مشوق های بذر مرغوب، نهاده های کشاورزی، سموم دفع آفات، خرید تضمینی، بازاریابی، بیمه و … را انجام دهند.

این پژوهشگر توسعه اقتصادی روستایی متذکر شد دقت شود تا بافت بکر و طبیعی منطقه دستخوش دست اندازی به طبیعت نشود و ضمن اینکه از حضور مسافران و گردشگران برای درآمد زایی منطقه استقبال کنیم این مهمانان نیز به هنجارهای فرهنگی و ضوابط محیطی و محیط زیست احترام بگذارند.