توسعه تئاتر با مشارکت و همدلی هنرمندان تحقق می‌یابد
توسعه تئاتر با مشارکت و همدلی هنرمندان تحقق می‌یابد
دبیر جشنواره تئاتر مازندران از جشنواره تئاتر به عنوان مهمترین رویداد هنری استان یاد کرد و گفت: ۱۳ نمایش صحنه ای و خیابانی در سی و ششمین دوره رقابت می کنند.

 

تیرنگ:

نشست خبری سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران برگزار شد.

دبیر جشنواره تئاتر مازندران از جشنواره تئاتر به عنوان مهمترین رویداد هنری استان یاد کرد و گفت: ۱۳ نمایش صحنه ای و خیابانی در سی و ششمین دوره رقابت می کنند.

هادی اصغری در گفت وگو با خبرنگاران با بیان اینکه در زمان اعلام فراخوان جشنواره ۲۶ اثر صحنه‌ای و خیابانی در رسانه ایران تئاتر ثبت نام کردند، اظهار کرد: از این تعداد ۲۳ اثر وارد مرحله بازبینی شدند. بعد از بازبینی ۱۳ اثر انتخاب شدند، ۹ اثر صحنه‌ای و چهار اثر خیابانی به مرحله نهایی راه یافتند.

وی گفت: جشنواره تئاتر مهم‌ترین رویداد هنری استان است.

اصغری بیان کرد: جشنواره تئاتر از ۱۷ الی ۲۰ آبان در استان برگزار و منتخبان مهم‌ترین جشنواره هنری استان مشخص خواهند شد.

وی افزود: مرحله نهایی سی‌وششمین جشنواره تئاتر استان مازندران از روز پنجشنبه ۱۷ آبان‌ماه آغاز می‌شود.

دبیر سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران از برنامه‌ریزی برای ساماندهی حضور تماشاگران در سالن گفت: در دوره‌های گذشته همواره انتقادهایی از نحوه ورود به سالن‌ها مطرح می‌شد. با استفاده از تجارب دوره‌های گذشته امسال تلاش شده است که از بروز مشکلات و گلایه‌های اینچنینی پیشگیری شود. در درجه نخست از کارگردانان خواستیم تعداد محدودی مهمان دعوت کنند. برای اهالی رسانه هم کارت‌هایی طراحی شده تا امکان حضور آسان در سالن را داشته باشند. برای مخاطبان تئاتر هم پیش‌بینی‌هایی انجام شد که پخش زنده نمایش‌ها در لابی مجتمع یکی از این برنامه‌های پیش‌بینی شده است.

اصغری درباره ترکیب داوران مرحله نهایی جشنواره گفت: هیئت داوران این دوره از وزن فنی و تجربه بسیار بالایی برخوردار است. دکتر قطب‌الدین صادقی سال‌ها داوری جشنواره فجر را انجام داده است. کوروش نریمانی از چهره‌های شاخص تئاتر و داوری جشنواره‌های تئاتر است. نادر برهانی‌مرند هم پیشینه دبیری و داوری جشنواره فجر را دارد. این گروه داوری برای جشنواره تئاتر مازندران قطعا بر کیفیت و وزن این رویداد و انتخاب آثار شاخص برای معرفی به دبیرخانه جشنواره منطقه‌ای فجر کمک می‌کند

✓ کم‌توجهی دستگاه‌های اجرایی نسبت به فرهنگ و هنر

دبیر سی‌وششمین جشنواره تئاتر مازندران به مشکلات مالی برگزاری این رویداد و سایر رویدادهای هنری اشاره کرد و با انتقاد از بی‌توجهی برخی دستگاه‌های اجرایی از جمله مدیریت شهری مرکز استان به دلیل عمل نکردن به وعده‌ها، تصریح کرد: متاسفانه هنر و فرهنگ در جامعه ما غریب است.

اصغری ادامه داد: رایزنی‌هایی با برخی مسئولان مرکز استان داشتیم که در آن رایزنی‌ها با آغوشی باز تعهداتی مانند چاپ بنر و واگذاری بیلبورد و استند شهری دادند، اما به هیچ کدام از این وعده‌ها عمل نکردند. در صورتی که ما از مدت‌ها پیش هماهنگی کردیم تا این اتفاقات بیفتد.

وی افزود: تامین زیرساخت‌ها وظیفه دستگاه‌های اجرایی است. ما از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار ساختن سالن و حمایت مالی برای برگزاری این قبیل رویدادها نداریم. اما از استانداری و به ویژه شهرداری‌ها انتظار داریم که مسئولیت و وظیفه فرهنگی خود را به درستی بشناسند. در سایر دستگاه‌های اجرایی استان هم چنین نگرشی دیده نمی‌شود. بر همین اساس است که هیچ کدام از سالن‌های همایش ادارات برای اجرای تئاتر و برنامه‌های فرهنگی و هنری مطلوب نیستند.

✓ ۱۴ آبان نمادی از هویت تاریخی و فرهنگی مازندران است

مدیرکل ارشاد مازندران ضمن تبریک هفته مازندران و تولد حضرت زینب (س) با بیان اینکه در ۱۴ آبان اولین حکومت علویان در مازندران تشکیل شد، گفت: اهمیت این روز فراتر از عددی در تقویم است؛ ۱۴ آبان‌ماه، نمادی است از هویت تاریخی و فرهنگی این دیار مقدس که از دیرباز در عرصه‌های گوناگون، نور یکپارچگی و اتحاد را در دل مردمان خود تابانیده است.

وی ادامه داد: حکومت علویان با پیروی از اصول عالی انسانی و اخلاقی، فرهنگی برازنده و پویایی را در این سرزمین کهن برپا ساخت که هم‌اکنون نیز در اعماق دل‌های ما زنده است.

آهنگر در ادامه با اشاره به برگزاری جشنواره با بیان اینکه جشنواره تئاتر سابقه طولانی دارند، گفت: این جشنواره محل هنرنمایی فعالان تئاتر و محلی برای دید شدن آثار است.

این مسئول با بیان اینکه شناسایی ظرفیت‌ها و بازتاب چهره‌های نمایشی استان از اهداف جشنواره است، گفت: شعار جشنواره توسعه تئاتر با مشارکت و همدلی هنرمندان است.

آهنگر با بیان اینکه حمایت از تئاتر و ترغیب گروه‌ها به پرداختن به مسائل استان، از اهداف جشنواره است، اظهار کرد: در برگزاری جشنواره سیاست‌های جشنواره تئاتر فجر دیده شود.

وی گفت: نمی‌توان از نقش تئاتر در همبستگی گذشت اگر اراده بر حرکت داشته باشیم.

آهنگر اضافه کرد: جشنواره تئاتر استان محل تقابل و تلاقی گروه‌های هنری است و نشان از جایگاه منحصر به فرد در استان و کشور دارد.

وی با اعلام اینکه اهداف ارزشمندی در این جشنواره پیگیری می‌شود، افزود: در کنار فعالان هنری با نگاه دقیق و عمیق نسبت به این اهداف برنامه‌ریزی می‌کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اعلام اینکه برنامه‌ریزی برای شناسایی، معرفی گروه‌های برتر به جشنواره منطقه‌ای و کشور در برنامه کاری ما قرار دارد، گفت: برای توسعه تئاتر نیاز به برنامه‌ریزی‌های مدون است، باید به این مسئله و رسیدن به جایگاه مناسب تئاتر اقدامات بیشتری انجام شود.

آهنگر تصریح کرد: البته توسعه تئاتر با یک برنامه در سال اتفاق نمی‌افتد. لذا باید در طول سال بیشتر به آن بپردازیم تا به جایگاه مدنظر تئاتر در جامعه برسیم. از جمله اقداماتی که باید انجام شود ساماندهی گروه‌ها، پشتیبانی از گروه‌ها، ارتقای رویدادهای نمایشی، افزایش کمی و کیفی توان نمایشی استان باید در طول سال مورد توجه ما باشد.