تناقض آشکار در حرف و عمل؟!
تناقض آشکار در حرف و عمل؟!
در حالیکه وزیر از هزینه دویست میلیونی آماده سازی زمین برای دولت خبر می دهد و می گوید تاکنون وجهی از مردم دریافت نشده اما شهروند خبرنگاران روزنامه و مدیرکل راه و شهرسازی استان چیز دیگری می‌گویند. سوالی که از وزیر داریم این است که تناقض موجود در ادعای شما با متن قانون برای چیست و چرا خانواده ها باید برای زمینی که آینده آن مشخص نیست هزینه پرداخت کنند؟! با پرداخت این هزینه آیا می توان زمین واگذار شده را رایگان دانست؟! مسلم است که این قانون برای کسب رضایت مردم نیاز به اصلاح دارد.

تیرنگ:
مشمولان قانون سه فرزندی در استان مازندران بابت هزینه بالای آماده سازی زمین‌های اختصاص یافته به آنها معترض هستند. یک شهروند خبرنگار روزنامه در تماس تلفنی با خبرنگار تیرنگ گفت که « در طرح جوانی جمعیت گفته شد دویست متر زمین به خانواده‌های دارای سه فرزند داده می‌شود. الان در ساری چهارصد متر به سه خانوار دادند، در حالیکه گفته شد دویست متر می‌دهیم نفری ۱۵۰ متر در خنارآباد می دهند.»
او ادامه داد: وضعیت در برخی شهرستان‌ها مثل قائمشهر مشخص نیست، به برخی خانواده‌ها در برخی شهرها مثل نور پنجاه متر زمین می‌دهند.
این شهروند خبرنگار افزود: می‌گویند متری یک میلیون بدهید آن هم برای زمینی که مشخص نیست آینده‌اش چیست!
در همین باره اخیراً سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه زمین برای متقاضیان قانون جوانی جمعیت رایگان است، تصریح کرده: برای آماده سازی آن به طور میانگین 200 میلیون تومان طی 8 سال دریافت می شود.

*هزینه زمین در طرح جوانی جمعیت رایگان است

وی گفت: در این طرح هزینه زمین رایگان است و فقط هزینه آماده سازی از متقاضیان واجدشرایط اخذ می‌شود.
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن گفت: اخذ هزینه زمین به این شیوه است که بعد از ساخت دو سال تنفس داده می شود و بعد از دو سال، هزینه زمین به شکل اقساط در هشت سال از این اقشار اخذ خواهد شد.
* از واجدان شرایط این طرح وجهی دریافت نشده است
در همین باره بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه آماده سازی زمین شامل خدمات زیر بنایی است، گفت: هر کدام از این زمین‌ها هزینه‌هایی برای دولت دارد هم تامین زمین و هم آماده سازی هزینه‌ای را برای دولت دارد که دولت با تمام وجود پای کار است.
وی افزود: تاکنون در سه ماهه اخیر 15 هزار و 500 قطعه زمین به خانواده‌های بالای سه فرزند اهدا شد.
بذرپاش با بیان اینکه حدود 100 هزار نفر برای طرح ثبت نام کردند و حدود 70 هزار نفر واجد شرایط هستند که تلاش داریم تا پایان سال 1402 زمین را تحویلشان بدهیم، اظهار کرد: این طرح، طرح روز کشور است اگر قانون هم نبود همه‌ی ما باید تلاش خود را به کار می بستیم تا طرح جوانی جمعیت انجام شود.
وی در خصوص رایگان بودن یا دریافت وجه از واجدین شرایط گفت: آماده‌سازیِ هرکدام از این قطعات برای دولت حدود ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد و از واجدان شرایط این طرح وجهی دریافت نشده است.
* دریافت هزینه آماده سازی در قالب اقساط بلند مدت است
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با توضیح این که افراد ثبت نام شده پس از راستی آزمایی مشمول طرح واگذاری زمین رایگان می‌شوند، ادامه داد: اکنون تهیه زمین برای جوانی جمعیت برای یکهزار نفر استان در دست بررسی است.
علی دیوسالار در گفت و گو با تیرنگ با بیان اینکه فاز دوم تحویل زمین در طرح جوانی جمعیت در شهریورماه امسال برنامه‌ریزی شد تا سایر افراد واجد شرایط از امتیازات این قانون بهره‌مند شوند، گفت: به استناد مواد ۳و۴ قانون حمایت از خانواده وجوانی جمعیت وزارت راه و شهرسازی مکلف است نسبت به اختصاص یک قطعه زمین به مساحت حداکثر ۲۰۰متر مربع با رعایت سقف یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان به ازای هر خانوار اقدام کند.
دیوسالار با اشاره به اینکه نقش رسانه‌ها و سازمانهای مردم نهاد در سیاستهای افزایش جمعیت چشمگیر است، تصریح کرد: در همین راستا وزارت راه و شهرسازی با تمام امکانات و اختیارات که به موجب مواد ۳ و ۴ قانون حمایت از جوانی جمعیت در اختیار دارد، اهتمام ویژه خود را بکار گرفته و تا پایان سال جاری به تمامی متقاضیان واجد شرایط امکانات و امتیازات مقرر در قانون را اختصاص می‌دهد تا سهم کوچکی در روند رشد جمعیت در کشور را عهده‌دار باشد.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با بیان اینکه پویایی کشور در گروه داشتن جمعیت جوان است تا این جمعیت بتواند با افزایش تولیدات زمینه رشد بیشتر جامعه را فراهم سازد، افزود: پیری جمعیت خطر جدی در بخش‌های فرهنگی سیاسی اقتصادی و امنیتی ایجاد می‌کند.
دیوسالار همچنین بیان کرد: برای فاز دوم در شهریور ۱۴۰۲برنامه ریزی شد تا سایر افراد واجد شرایط از امتیازات این قانون بهره‌مند شوند.
دیوسالار با بیان اینکه دریافت وجه برای آماده سازی و در راستای آیین نامه و بخش نامه اجرایی است، گفت: برای اینکه زمین در اختیار مشمولان قرار بگیرد در یک مدت ده ساله هزینه آماده سازی دریافت می‌شود.
وی با بیان اینکه زمین‌هایی که مازندران وجود دارد بالای دو میلیارد قیمت دارند، اظهار کرد: دریافت هزینه آماده سازی در قالب اقساط بلند مدت است و پول نقدی نمی‌گیریم.
مدیرکل راه و شهرسازی مازندران گفت: تاکنون زمین به 254 خانوار واگذار شد. 3
در حالیکه وزیر از هزینه دویست میلیونی آماده سازی زمین برای دولت خبر می دهد و می گوید تاکنون وجهی از مردم دریافت نشده اما شهروند خبرنگاران روزنامه و مدیرکل راه و شهرسازی استان چیز دیگری می‌گویند. سوالی که از وزیر داریم این است که تناقض موجود در ادعای شما با متن قانون برای چیست و چرا خانواده ها باید برای زمینی که آینده آن مشخص نیست هزینه پرداخت کنند! با پرداخت این هزینه آیا می توان زمین واگذار شده را رایگان دانست؟! مسلم است که این قانون برای کسب رضایت مردم نیاز به اصلاح دارد.
رسانه تیرنگ پیرو درخواست شهروند خبرنگاران به این موضوع پرداخته و آماده دریافت نظرات و توضیحات بیشتر مسئولان پیرامون این موضوع است.