آموزش فرهنگ ترافیکی
آموزش فرهنگ ترافیکی
ترافیک شهری در ایران همواره مورد بی‌توجهی قرار گرفته است با پایان تعطیلات علاوه برخستگی و دلزدگی ترافیک و به هدر رفتن وقت و فرصت، زباله در استان برجای می ماند و گاه خبرهای ناخوشایند غرقی در دریا!

 

الهام دهقان، جانشین مدیرمسئول و سردبیر

ترافیک شهری در ایران همواره مورد بی‌توجهی قرار گرفته است
با پایان تعطیلات علاوه برخستگی و دلزدگی ترافیک و به هدر رفتن وقت و فرصت، زباله در استان برجای می ماند و گاه خبرهای ناخوشایند غرقی در دریا!
این ترافیک مختص یک شهر در مازندران نیست و تمام شهرهای استان را درگیر می‌کند. ساری نیز به عنوان مرکز استان همواره درگیر ترافیک است. البته این ترافیک فقط محدود به تعطیلات نیست و در ایام مختلف سال شاهد آن هستیم، اینجاست که آموزش فرهنگ ترافیکی امری ضروری می‌شود.
فرهنگ ترافیکی را می‎توان مجموعه‌ای از رفتارهای عادتی اعضای جامعه و نحوه برخورد مردم یک کشور یا منطقه با یکدیگر در محیط حمل و نقل (معابر، جاده‌ها و خیابان‌ها و …) در نظر گرفت که معمولاً با نحوه نگرش مسئولین به مشکلات ترافیکی، قوانین و آیین‌نامه‌های به کار گرفته شده، کیفیت آموزش رانندگان و جامعیت اطلاعاتی که در اختیار رانندگان قرار می‌گیرد مرتبط است، همچنین نحوه طراحی و ساخت معابر به ویژه میزان امنیت و راحتی آن‌ها با فرهنگ ترافیکی مرتبط است.
از طرفی یکی از اقدام‌های مهم برای به‌سامان رساندن معضلات ترافیکی تکیه بر محور آموزش و فرهنگ‌سازی است. در واقع آموزش در ارتقای فرهنگ همگانی ترافیک که یک ویژگی آموختنی است، موثر خواهد بود.
همچنین کاهش تصادفات در سایه اصلاح رفتار ترافیکی شهروندان رخ می‌دهد.